Σύνδεση

Εγγραφή


Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Ο άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει κατά 20% τη βραχυπρόθεσμη μνήμη του κοιτώντας ένα φυσικό τοπίο ή ακόμα και μια εικόνα αυτού. Το αίσθημα αυτοεκτίμησης ανεβαίνει μόνο με μόλις 5’ άσκησης είτε αυτό λέγεται περπάτημα, είτε ψάρεμα, είτε κηπουρική, είτε ποδηλασία...

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984, με την ίδρυση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι, από τον Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο. Εδώ και 34 χρόνια, με το σύνθημα «πάντα ένα βήμα μπροστά», καινοτομεί και πρωτοπορεί συνεχώς.

Θεωρούμαστε από τους πιο τυχερούς λαούς, καθώς ζούμε σε μία χώρα, που χαρακτηρίζεται, αν μη τι άλλο, από έντονη ηλιοφάνεια. Ο συνδυασμός ήλιου και θάλασσας είναι ευεργετικός για την ψυχολογία κάθε ανθρώπου και εμείς είμαστε τυχεροί, που μπορούμε να έχουμε και τα δύο.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν σημαντικές ανακοινώσεις, σχετικά με τις περιοχές του πλανήτη, που κατέχουν τα υψηλότερα ποσοστά μακρόβιου πληθυσμού. Η Ικαρία (ή Νικαριά), το μικρό νησί των 8.423 κατοίκων στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αποτελεί μία από τις 5 περιοχές του πλανήτη (γνωστές ως ‘μπλε ζώνες’) με τους μακροβιότερους κατοίκους.

Με την ευκαιρία των καλοκαιρινών διακοπών, αν πρόκειται να ταξιδέψετε και προκειμένου να απολαύσετε το ταξίδι σας σε κάποιο προορισμό της Ελλάδας ή του εξωτερικού, χωρίς δυσάρεστα «απρόοπτα», καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω.

Μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές προκλήσεις του ανθρώπινου οργανισμού είναι τα αθλήματα μακρινών αποστάσεων, όπως η ποδηλασία. Οι μακρινές ποδηλατικές διαδρομές απαιτούν σωστό υπολογισμό καυσίμων, γιατί ο κίνδυνος της εξάντλησης (του λεγόμενου τοίχου) παραμονεύει.

Η επίτοκος σε σύγκριση με το συνηθισμένο ταξιδιώτη, μπορεί να μεταφέρει ορισμένα επιπλέον φάρμακα και αντικείμενα, τα οποία είναι δυνατό να της φανούν χρήσιμα ή και απαραίτητα.

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.