Σύνδεση

Εγγραφή


Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Οι απίστευτες, ευνοϊκές επιδράσεις της άσκησης στην υγεία!

Ποια είναι τα 10 κύρια οφέλη της τακτικής άσκησης; Ποια είναι η συχνότητα της ωφέλιμης άσκησης; Ποιοι είναι οι κίνδυνοι κατά τη διάρκεια της άσκησης; Η άσκηση είναι επιτρεπτή στην καρδιακή ανεπάρκεια; Διαβάστε όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε!

Ο εχθρός της υγείας της σπονδυλικής στήλης, στη σύγχρονη εποχή, είναι η έλλειψη δραστηριότητας. Η αερόβια άσκηση με τρέξιμο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος, για να χαθούν τα περιττά κιλά, βελτιώνοντας το καρδιαγγειακό σύστημα.

Τα τελευταία χρόνια, υπήρξαν σημαντικές ανακοινώσεις, σχετικά με τις περιοχές του πλανήτη, που κατέχουν τα υψηλότερα ποσοστά μακρόβιου πληθυσμού. Η Ικαρία (ή Νικαριά), το μικρό νησί των 8.423 κατοίκων στο βορειοανατολικό Αιγαίο, αποτελεί μία από τις 5 περιοχές του πλανήτη (γνωστές ως ‘μπλε ζώνες’) με τους μακροβιότερους κατοίκους.

Ο άνθρωπος μπορεί να βελτιώσει κατά 20% τη βραχυπρόθεσμη μνήμη του κοιτώντας ένα φυσικό τοπίο ή ακόμα και μια εικόνα αυτού. Το αίσθημα αυτοεκτίμησης ανεβαίνει μόνο με μόλις 5’ άσκησης είτε αυτό λέγεται περπάτημα, είτε ψάρεμα, είτε κηπουρική, είτε ποδηλασία...

Μία από τις μεγαλύτερες διατροφικές προκλήσεις του ανθρώπινου οργανισμού είναι τα αθλήματα μακρινών αποστάσεων, όπως η ποδηλασία. Οι μακρινές ποδηλατικές διαδρομές απαιτούν σωστό υπολογισμό καυσίμων, γιατί ο κίνδυνος της εξάντλησης (του λεγόμενου τοίχου) παραμονεύει.

Ο Όμιλος Ιατρικού Αθηνών ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1984, με την ίδρυση του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, στο Μαρούσι, από τον Δρ. Γεώργιο Αποστολόπουλο. Εδώ και 34 χρόνια, με το σύνθημα «πάντα ένα βήμα μπροστά», καινοτομεί και πρωτοπορεί συνεχώς.

Θεωρούμαστε από τους πιο τυχερούς λαούς, καθώς ζούμε σε μία χώρα, που χαρακτηρίζεται, αν μη τι άλλο, από έντονη ηλιοφάνεια. Ο συνδυασμός ήλιου και θάλασσας είναι ευεργετικός για την ψυχολογία κάθε ανθρώπου και εμείς είμαστε τυχεροί, που μπορούμε να έχουμε και τα δύο.

Περισσοτερα Αρθρα...

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.