Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Δύο διπλανά νησιά στο κέντρο των Κυκλάδων, που φαίνεται ότι η μοίρα τους είναι να τραβούν σαν μαγνήτης το ενδιαφέρον ανθρώπων και θεών. Η Δήλος στον αρχαίο κόσμο, η Μύκονος στον σύγχρονο.

Πόλη αισθησιακή, γραφική και ρομαντική, με επιβλητικά ενετικά κάστρα, μεγαλόπρεπες πλατείες, αρχοντικά νεοκλασικά, τούρκικα τζαμιά κι έναν από τους ωραιότερους παραθαλάσσιους πεζόδρομους της Ελλάδας, το Ναύπλιο είναι, δίχως αμφιβολία, ένας από τους πιο αγαπημένος προορισμούς.

Το γαλάζιο του Κορινθιακού αντικαθίσταται από το πράσινο των δέντρων στις πλαγιές του Χελμού, καθώς το αυτοκίνητο καταπίνει τις στροφές ανεβαίνοντας από το Διακοφτό. Μόλις 32 χλμ. από την παραλία και βρισκόμαστε ήδη στα 750 μ. υψόμετρο, στην ευθεία που μας οδηγεί στην ιστορική κωμόπολη.

Εκτός από τη ζέστη, τη θάλασσα, τις παγωμένες μπίρες και τα μακροβούτια στα δροσερά νερά υπάρχει, ευτυχώς, και η τέχνη για να μας βάζει ιδέες, να κινητοποιεί τη φαντασία και να μας φέρνει σε κατάσταση on the road, για καινούριες περιπέτειες και ανακαλύψεις.

Όσοι δεν τολμάτε να την επισκεφτείτε, ειδικά τον Αύγουστο, σας προτείνουμε ένα ταξίδι στην «άλλη» Τήνο, που θα σας καταπλήξει. Αρκεί να πάρετε την απόφαση να τη γνωρίσετε λίγο καλύτερα. Όπως κάναμε κι εμείς...

Ψηλά, στις ελατοσκέπαστες βουνοκορφές της Ορεινής Αρκαδίας, ένα πέτρινο χωριό με ξεχωριστή ομορφιά, παράδοση στην αργυροχρυσοχοΐα και ιστορία αιώνων διεκδικεί επάξια μια θέση στην καρδιά μας.