Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Συνταγή από το Ναύπλιο: Φρέσκιες σουπιές με σπανάκι

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ-ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
Διαμορφωση
  • -2 -1 Μεσαιο +1 +2
  • Αρχικη Helvetica Segoe Georgia Times

Νηστίσιμη συνταγή από το Ναύπλιο!

Υλικά:

  • 1 1⁄2 κιλό σουπιές φρέσκες (πλυμένες και καθαρισμένες)
  • 2 1⁄2 κιλά σπανάκι
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 ματσάκια καυκαλήθρες
  • 3 ματσάκια μυρόνια
  • 200 γρ. ντομάτα φρέσκια ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τις σουπιές με τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Στη συνέχεια, βάζουμε νερό και τα αφήνουμε να βράσουν καλά. Έπειτα, προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά, την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και αφήνουμε να μαγειρευτούν, για να δέσει η σάλτσα. Ζεματάμε ξεχωριστά το σπανάκι και το προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά προς το τέλος του μαγειρέματος, βάζοντας και λίγο νερό από το ζεμάτισμά του. Αφήνουμε να βράσει για άλλα δέκα λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις είναι έτοιμο!

Καλή Όρεξη!

Περισσότερα για το Ναύπλιο: Ναύπλιο Αργολίδας, ανοιξιάτικο ραντεβού