Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Στην Κοιλάδα του Αχελώου με την ομάδα ορειβασίας Acheloos Valley

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ
Διαμορφωση
  • -2 -1 Μεσαιο +1 +2
  • Αρχικη Helvetica Segoe Georgia Times

Η Άνοιξη έφτασε στα Ψηλά Βουνά της Κοιλάδας του Αχελώου! 

Ανοιξιάτικη εξόρμηση στα ψηλά βουνά της Κοιλάδας του Αχελώου - με σήμανση και διάσχιση μονοπατιού - πραγματοποίησε για άλλη μια φορά στις 22 Απριλίου 2018, η Ομάδα Πεζοπορίας & Ορειβασίας της Acheloos Valley.

Η Διαδρομή: Αχελώος - Ιστορική Μηλιά - Καλάνα - Ηράκλεια - Άγιος Ανδρέας (Σπήλαιο)
Πληροφορίες διαδρομής: Μέτριος βαθμός δυσκολίας με διάρκεια περίπου 7 ώρες (09.00-16.00). 

Οι εξορμήσεις αυτές γίνονται στο πλαίσιο προσπάθειας της ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς για το ενδιαφέρον εναλλακτικού ποιοτικού τουρισμού που παρουσιάζει η περιοχή της Κοιλάδας του Αχελώου - απ’ τη γέφυρα Κοράκου ως και τη γέφυρα Τατάρνας-  και μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι αγαπούν τις αθλητικές δραστηριότητες κοντά στην φύση.

Τα πεντακάθαρα τρεχούμενα νερά του Αχελώου- οι καταρράκτες του, τα αλπικά δάση, τα ψηλά βουνά, το ποτάμι και τα λιμνάζοντα νερά του Ασπροποτάμου προκαλούν και προσκαλούν για κάθε είδους αθλητικές δραστηριότητες με θέμα τον εναλλακτικό ποιοτικό τουρισμό όπως κολύμπι στα ορεινά, πεζοπορείες, ορειβασίες, αναρρίχηση, βαρκάδα, αστροπαρατήρηση, κανόε καγιάκ, παρατήρηση της άγριας ζωής, πολιτιστικό τουρισμό σε παραποτάμια θρησκευτικά & αρχαιολογικά μνημεία του μυθικού Αχελώου.

Στόχος Ομάδας όπως επισημαίνουν τα μέλη είναι:  "Να ξαναφτιάξουμε τα παλιά μονοπάτια των προγόνων μας, σημείο-πέρασμα με τουριστικό ενδιαφέρον, αξιοποιώντας τις ομορφιές της περιοχής μας και συνοδεύουμε αποστολές με θέμα τον πολιτισμό και το περιβάλλον.

Για περισσότερη ενημέρωση ζητήστε πληροφορίες μέσα απ’ τη σελίδα https://www.facebook.com/groups/598019867041958/ 

Η Ομάδα Πεζοπορίας-Ορειβασίας της Acheloos Valley σας περιμένει!

 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.