Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Αθλητικός Τουρισμός στη Σίφνο-Sifnos Run 2018

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Διαμορφωση
  • -2 -1 Μεσαιο +1 +2
  • Αρχικη Helvetica Segoe Georgia Times

Η αθλητική πλευρά της Σίφνου μας προσκαλεί σε έναν κορυφαίο αγώνα δρόμου που δεν πρέπει να χάσουμε!

Ο Δήμος Σίφνου (www.sifnos.gr) και το Sifnos House (www.sifnoshouse.gr) συνδιοργανώνουν για δεύτερη συνεχή χρονιά τον Αγώνα Δρόμου Sifnos Run 2018! Το Sifnos Run θα διεξαχθεί στις 6 Μαΐου 2018 στη Σίφνο και αποτελείται από δύο διαδρομές 5 και 10 χιλιομέτρων, καθώς και παιδικό αγώνα 1.000 μέτρων.

Με πάνω από 400 δρομείς, από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, με τους εθελοντές και την στήριξη όλης της τοπικής κοινωνίας, έχει αρχίσει να καθιερώνεται ως θεσμός και στοχεύει στην ανάδειξη του ως κορυφαίο αθλητικό γεγονός, όχι μόνο της Σίφνου αλλα ειδικότερα των Δυτικών Κυκλάδων.

Ο αγώνας έχει την επίσημη πιστοποίηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Μαραθωνίων Δρόμων AIMS και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σρίβου IAAF. Παράλληλα, είναι μέρος των διοργανώσεων που συμμετέχει η “MARATHON TEAM GREECE by MARIA POLYZOY” σε συνεργασία με το «Όραμα Ελπίδας».

Η Σίφνος, το νησί «των ποιητών, των γραμμάτων και των τεχνών», η πατρίδα του Τσελεμεντέ και της κεραμικής τέχνης, φημισμένο για τη καθαριότητα, την αρχιτεκτονική και τα μονοπάτια του, προ(σ)καλεί τους δρομείς να δοκιμάσουν τα όριά τους σ’ ένα δεκάρι που ξεκινάει από το λιμάνι, φτάνει ως την Απολλωνία (Χώρα) με υψομετρική διαφορά περίπου 160μ. κι επιστρέφει στις Καμάρες. Πρόκειται για μια εξαιρετικής ομορφιάς διαδρομή, όπου το Αιγαιοπελαγίτικο φωτεινό γαλάζιο εναλλάσσεται με τις ξερολιθιές και τη φύση της ενδοχώρας.
Στο ίδιο μοτίβο, αλλά σε μια πολύ πιο ήπια διαδρομή αγωνίζονται οι δρομείς που θα επιλέξουν την απόσταση των 5χλμ. καθώς και «η μαγιά» των αυριανών δρομέων στον παιδικό αγώνα των 1.000μ.

Παράλληλα στα πλαίσια των χορηγικών συνεργασιών της διοργάνωσης παρέχονται στους δρομείς δελεαστικά «πακέτα συμμετοχής» με ειδικές τιμές σε διαμονή και μεταφορά προς και από τη Σίφνο.
Στόχος των διοργανωτών είναι το SIFNOS RUN να προσελκύσει τους δρομείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, τοποθετώντας τη Σίφνο στον Ευρωπαϊκό χάρτη του Αθλητικού Τουρισμού και τονώνοντας την τουριστική κίνηση στο νησί, την άνοιξη λίγο πριν την έναρξη της παραδοσιακής τουριστικής περιόδου.

Παράλληλα, το ποσό που θα συγκεντρωθεί μετά το πέρας των εξόδων της διοργάνωσης, θα διατεθεί στο Γυμνάσιο με Λυκειακές Τάξεις Σίφνου, είτε για την προμήθεια αθλητικού υλικού και τη διευκόλυνση αθλητικών εκδηλώσεων, είτε για την βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων του σχολείου,
Ο αγώνας απολαμβάνει την υποστήριξη μεγάλων εταιρειών όπως οι AEGEAN SPEED LINES, NESTLE, ΚΡΙ-ΚΡΙ κ.α. καθώς και σημαντικών τοπικών επιχειρήσεων, γεγονός που αποδεικνύει την αξία και αποτελεσματικότητα των χορηγικών συνεργασιών μας.

Η ανταπόκριση των δρομέων στην περσινή μας διοργάνωση ήταν αξιοσημείωτη. Εξίσου σημαντική βέβαια, ήταν και η προβολή του 1ου Sifnos Run σε διάφορα ΜΜΕ. Ενδεικτικά δείτε στο link: https://www.sifnosrun.gr/category/media/ για να έχειτε μια ολοκληρωμένη εικόνα του αγώνα.

 

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.