Αρθρογραφία
Νέα | Εκδηλώσεις

Είχαμε την τύχη να πεζοπορήσουμε σ’ αυτά τα μοναδικά φαράγγια την εποχή του φθινόπωρου, για να βιώσουμε μια εμπειρία ζωής που δύσκολα περιγράφεται με λόγια. Ανακαλύψαμε, όμως, πως το φθινόπωρο αυτή η εκπληκτική γωνιά της ελληνικής γης μεταμορφώνεται σ’ ένα σκηνικό… παραμυθένιο.

Πέτρα στην πέτρα σμιλεύτηκαν από άξια χέρια δύο από τα πιο όμορφα παραδοσιακά χωριά της Ελλάδας: το Συρράκο και οι Καλαρρύτες. Χωρίς υπερβολές, τα ερωτεύεσαι με την πρώτη ματιά! Γαντζωμένα στις μοναχικές βουνοκορφές των Τζουμέρκων, μας εμπιστεύονται τα βαθιά κρυμμένα μυστικά τους...

Το Μουσείο Αργυροτεχνίας βρίσκεται στο Κάστρο Ιωαννίνων, και συγκεκριμένα στον δυτικό προμαχώνα της νοτιoανατολικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ). Καταλαμβάνει τις δύο στάθμες του προμαχώνα, καθώς και το κτίσμα των παλαιών μαγειρίων που εφάπτεται με αυτόν.

Η δυναμική πρωτεύουσα της Ηπείρου καθρεφτίζεται φιλάρεσκα στα νερά τής λίμνης Παμβώτιδας και μας προ(σ)καλεί να ζήσουμε κοντά της τις Απόκριες με χορούς και τραγούδια γύρω από τις τεράστιες φωτιές σε κάθε γειτονιά της. Ντυθείτε, λοιπόν, αποκριάτικα και φύγαμε για τα Γιάννενα!

Το βελάκι στον πίνακα με τους στόχους βρήκε λίγο βόρεια, στην ορεινή ζώνη του Γράμμου, με τα απίστευτα δάση οξιάς και πεύκου, που τα διασχίζουν κάποιοι δασικοί δρόμοι, αυτοί που μας δίνουν τη δυνατότητα να χαθούμε πάλι όσο μπορούμε περισσότερο σε αγαπημένα μέρη.

Ταξιδεύουμε εναλλακτικά σε μέρη όχι τόσο γνωστά, προς τα βορειοδυτικά σύνορα της χώρας μας, εκεί που η ομορφιά της φύσης έχει μείνει ανέγγιχτη και τα περισσότερα χωριά περιμένουν τις γιορτές για να ηχήσουν στους δρόμους τους φωνές...

Περισσοτερα Αρθρα...

H ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την βελτίωση της online εμπειρίας σας. Πατήστε «Πολιτική Cookies» για να δείτε λεπτομέρειες.